Elfje Lief verhaaltjes

 

 

Verhaaltjes elfje Lief, heb je een vraag? Stuur deze naar: info@kasteelvolverhalen.nl

 

Elfje-lief

Elfje Zon en de rode ballon ( 1)

De hond Snuffelneus is in de tuin van professor Knappebol rond aan het rennen. Elfje Zon heeft dat gezien en komt ook naar buiten.
‘Zullen we samen spelen?’ vraagt ze aan Snuffelneus.
De hond kwispelt met zijn staart. Elfje Zon moet er om lachen. Ze pakt een bal en gooit die naar de andere kant van de tuin. Snuffelneus rent er achteraan, pakt de bal en brengt hem weer naar Elfje Zon.
‘Goed gedaan Snuffelneus, je bent een slim beestje.’
Als Elfje Zon voor de zoveelste keer de bal heeft gegooid duurt het even voordat Snuffelneus hem terug brengt. De bal is in de struiken gekomen en blijkbaar kan Snuffelneus hem niet vinden. Of toch? Want daar hoort Elfje Zon iets ritselen in de struiken. En jawel hoor, daar ziet ze Snuffelneus. Maar hij heeft geen bal in zijn bek, maar wel een touwtje met daaraan een rode ballon. Elfje zon loopt naar Snuffelneus.
‘Waar heb je die gevonden?’ vraagt ze verbaasd.
De hond kwispelt met zijn staart en Elfje Zon pakt de ballon. Het is een mooie grote rode ballon. Dan ziet Elfje Zon dat er een kaartje aan het touwtje hangt.
Op het kaartje staat wat geschreven. Elfje Zon heeft pas sinds kort leesles, maar het lukt haar wel om te lezen wat er op het kaartje staat.
Ze leest hardop, ‘De groeten aan degene die deze ballon vindt. Marieke.’
‘Nou de groeten terug Marieke en bedankt voor de mooie ballon,’ zegt Elfje Zon. Samen met Snuffelneus huppelt ze naar de andere elfjes en ze houdt de rode ballon stevig vast. Die zullen vast opkijken als Elfje Zon hen de rode ballon komt laten zien.
Heb je ook een idee voor ELFJE LIEF, stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Elfje-lief